Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Konstföreningar

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Samarbetet stärker de lokala företagarna

Tack vare ett genomtänkt samarbete får de lokala företagarna i Föra, Djupvik, Sandvik och Södvik ut mer av sitt arbete och sin marknadsföring. Dessutom får många av de som gästar området ut mer av sitt besök.

Gemensam marknadsföring och i vissa fall gemensamma aktiviteter samt evenemang där man rekommenderar varandra ger ett mer fördelaktigt läge för både företagarna och deras kunder.

– Vi är nästa tjugo företag som är medlemmar och dessutom är det ett tiotal aktörer till under högsäsong, säger Michael Sahlin som är ordförande i föreningen med namnet Förenade företag Öland. De marknadsför sig dock under namnet Ölands stenrike.

Föreningen visar också upp sina verksamheter i sociala medier och på den egna hemsidan. Deras samarbete och regelbundna föreningsmöten öppnar även för nya gemensamma idéer och att de lär känna varandra. Sitt första möte hade de i början av mars 2019.

Under Ölands Skördefest marknadsför de alla sina aktiviteter tillsammans vilket de tror kommer att underlätta för skördefestbesökarna.

– Det blir då totalt omkring trettio olika besöksmål som kommer att visa vad de har att erbjuda i området, säger Michael Sahlin.

Han berättar också att det genom företagssamarbetet vuxit fram nya Skördefestevenemang.

– I Sandvik har de planerade aktiviteter som händer för första gången, säger Michael.

Bildtext: Företagarna i Sandvik, Södvik, Föra och Djupvik har inlett ett samarbete där de marknadsför sig gemensamt under namnet Ölands Stenrike. Mellan några av dem kan man bland annat ta sig via den vackra kustvägen.

Skribent Carin Svensson

Reportage

GoGreen är ny deltagare och sponsor i Ölands Skördefest

Ölands varma, väldränerade jordar med högt ph-värde passar väldigt bra för odling av bönor.

Läs mer

De orange flaggorna visar vägen genom Stora Frö

I Stora Frö satsar man i år på att jobba gemensamt med alla skördefestevenemang som bjuds i byn.

Läs mer

Årets Ölandsby 20 år

2019 är det 20-årsjubileum för konceptet Årets Ölandsby och den tjugonde byn i ordningen är Källa, som fick utmärkelsen vid Ölands Skördefest 2018.

Läs mer

Traktorpullingen i Bettorp fortsätter

Det blev en publiksuccé förra året och mellan tre- och fyratusen personer kom för att se traktorpulling i Bettorp under Ölands Skördefest.

Läs mer

Silverlinjen – busslinjen mellan Öland och Stockholm

Sedan 1997 har
Silverlinjen, som drivs av Tomas Buss AB och Silverstrands Trafik AB, trafikerat sträckan Öland/Kalmar-Stockholm tur och retur med direktbuss.

Läs mer

Samarbetet stärker de lokala företagarna

Välkommen till Ölands Stenrike!

Läs mer

Välj ett område

Välj plats:

Konstföreningar

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: