Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

De orange flaggorna visar vägen genom Stora Frö

I Stora Frö satsar man i år på att jobba gemensamt med alla skördefestevenemang som bjuds i byn. Byborna vill att gemenskapen ska synas och kännas hos deras besökare.

Så låt de orange flaggorna visa dig vägen till och genom byn.

Tidigare har var och en arbetat med sitt men sedan oktober 2018 har byborna i Stora Frö jobbat tillsammans, för att se vad de kan göra bättre och vad de kan göra för bygemenskapen. Företagare, föreningar och andra aktörer i byn har strävat efter att knyta ihop den och fundera ut hur man bäst ska ge uppmärksamhet åt alla som har någon aktivitet under Ölands Skördefest.

– Vi kompletterar varandra och vi har något för alla, säger Elisabeth Magnevall som är en av dem som driver företag i Stora Frö.

Under Skördefesten kommer det att finnas något i nästan varje vrå av byn. Det blir en blandning av konst, mat, hantverk, utställningar och musik. Och för att skördefestbesökarna ska hitta fram till allt så har byborna bland annat hittat på olika saker längs vägen genom byn. Dessutom har de skaffat tyg i en orange färg som påminner om Skördefestens signaturfärg och det har de tillverkat flaggor av.

– 150 orange flaggor visar vägen genom byn och till alla olika aktiviteter, säger Elisabeth.

I Stora Frö kommer skördefestprogrammet också att innehålla levande musik med det lokala bandet med det fyndiga namnet Big Seeds.

Och i den nyrenoverade “Stora Frö bylokal” händer det också grejer.

Bil- och mopedutställning är en annan aktivitet i byn.

Ja, det är mycket att se och göra i Stora Frö och alla medverkande skördefest-aktörer kommer att märkas ut på en karta som besökarna kan ta del av. Den informationen finns även på Skördefestens hemsida och i den här tidningen.

– Det händer mycket mer än vanligt och begreppet “byn med växtkraft”, som myntades i samband med att vi blev Årets Ölandsby 2005, har fortsatt att gälla, konstaterar arbetsgruppen.

Bildtexter: Irene Leijon, textilkonstnär, Ewa Åkerman, Ateljé Åkerman,Birgitta Nilsson, Bellas Stenlada och Elisabeth Magnevall, Örtagården, hoppas att skördefestbesökarna lättare ska hitta till och genom Stora Frö när byn och dess aktiviteter skyltas med 150 orange flaggor. Foto: Carin Svensson

Skribent Carin Svensson

 

Reportage

De orange flaggorna visar vägen genom Stora Frö

I Stora Frö satsar man i år på att jobba gemensamt med alla skördefestevenemang som bjuds i byn.

Läs mer

Årets Ölandsby 20 år

2019 är det 20-årsjubileum för konceptet Årets Ölandsby och den tjugonde byn i ordningen är Källa, som fick utmärkelsen vid Ölands Skördefest 2018.

Läs mer

Traktorpullingen i Bettorp fortsätter

Det blev en publiksuccé förra året och mellan tre- och fyratusen personer kom för att se traktorpulling i Bettorp under Ölands Skördefest.

Läs mer

Silverlinjen – busslinjen mellan Öland och Stockholm

Sedan 1997 har
Silverlinjen, som drivs av Tomas Buss AB och Silverstrands Trafik AB, trafikerat sträckan Öland/Kalmar-Stockholm tur och retur med direktbuss.

Läs mer

Samarbetet stärker de lokala företagarna

Välkommen till Ölands Stenrike!

Läs mer

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: