Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Ostfestival i Mörbylånga hamn!

Välkomna på ostfestival!
Upplev Mörbylånga hamn. Här finns en lång tradition av livsmedelsproduktion. För bönderna på södra Öland har hamnen varit en viktig handelsplats. När den nya hamnen byggdes i slutet av 1800-talet fick byn ett stort uppsving. Genom generationers jordbruk på ön är detta unika odlingslandskap ett av Sveriges 15 världsarv.
 
Ostmässa – Festivalen gästas av utställare från stora delar av landet där den gemensamma nämnaren är att samtliga tillverkar ost eller produkter med association till ost. Ett perfekt tillfälle att provsmaka och handla dina favoriter, allt från ostkakor till ostbrickor.
 
Ostinspirerande rätter och tilltugg – Avnjut en god lunch eller ta en fika på områdets café och restaurang.
 
Hur gör man ost? – Kerstin Jurss från Jurss mejerier och Sveriges gårdsmejerister visar hur man ystar och tillverkar ost. Kom och upplev riktig osttillverkning på plats!

Exklusiv ostprovning – En exklusiv provning av ostar från några av de medverkande gårdsmejerierna, samt vin & alkoholfri dryck från bland annat Öländska gårdar. Genomförs av Kerstin Jurss, Jurss mejerier, tillsammans med en Sommelier. Kostnad 250 kr, minst
10 pers och max 25 pers.
Föranmälan rose-marie.winqvist@lrf.se.
Ostfestival i Mörbylånga hamn!

Mjölkprovning – Mjölk innehåller både kalcium och d-vitamin som är bra för skelett och muskler. Men vet du om att det nns era olika sorters mjölk? Kom och provsmaka olika mjölksorter! Besöket är kostnadsfritt och drop-in båda dagarna.

Ostlandet Sverige – Upplev 15 svenska ostar, från klassiker till gårdsostar och lyssna till ost-experten Sören Persson. Båda dagarna med start 14.00 och 16.00. Boka i förväg eller drop in i mån av plats via rose-marie.winqvist@lrf.se,
kostnad 100 kr.

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: