Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Om Skördefesten

Välkommen till Sveriges största skördefest!

Varje höst, i slutet av september (vecka 39), bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och lockar till njutning av odlingsårets resultat. Affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer säljer och serverar nyskördade och förädlade läckerheter.

Ölands Skördefest har något för alla.

Hela Ölands näringsliv, med allt från rörmokare och konstnärer till lantbrukare och restauranger, satsar på en riktigt bra fest.

Det händer alltid någonting, från invigningen på onsdagen till den stora avslutningsparaden i Färjestaden på söndagen. Fredagens konstnatt, eldskulpturer, fyrverkerier, dockparad, pumpagubbar, utställningar, Fårets Dagar, Matlandskapet och mycket annat står på programmet. Det är bara att välja och vraka.

Ölands Skördefest arrangerar även Öland Spirar i maj (vecka 19), med inriktning på trädgård, konst och mat.

Skördefestens organisation

Ölands Skördefest ägs av Skördefestens Vänner ideell förening och drivs av dotterbolaget Ölands Skördefest (svb) AB. Ölands Skördefest arrangerar även Öland Spirar på våren, med inriktning på trädgård, konst och mat.

Skördefestens Vänner ideell förening äger Ölands Skördefest.

Föreningens medlemmar är både privatpersoner och företag.
Skördefestens Vänners uppgift är framförallt att ha ett övergripande strategiskt ansvar för Ölands Skördefests långsiktiga utveckling och innehåll och att stärka Ölands Skördefest som folkrörelse.
För att kunna arrangera Ölands Skördefest har ett aktiebolag bildats, Ölands Skördefest (svb) AB, som helt ska ägna sig åt evenemanget Ölands Skördefest.

Skördefestens Vänner ideell förening ska ge aktiebolaget riktlinjer och ägardirektiv, så att aktiebolaget får ett ramverk att arbeta inom. Styrelsen i den ideella föreningen utser årligen bolagsstyrelse i Ölands Skördefest (svb) AB.

Styrelseledamöter 2016 – 17.
Här är Skördefestens vänners ideella förenings styrelse

Håkan Brynielsson (ordf), Kerstin Persson, Theo Janson, Anders Lindgren, Roger Gustafsson, Tore Johnsson, Gudrun Thieleman, Lotta Andersson, Charles Puskaric.

 

 

 

 

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: