Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Mångfald och småskalig produktion på ICA Öland

Nya-handlarbilden-beskuren-1

På www.icaoland.se kan du med ett enkelt klick hitta en ICA-butik nära dej var du än bor eller befinner dig på Öland. Det finns hela 13 butiker under lågsäsong och 14 under högsäsong.

Det är ibland förvånande för både besökare och bofasta att det kan få plats så många butiker på vår lilla ö, så vi beslöt att ställa några frågor om bland annat detta till ICA-handlare Markus Lönnroth på ICA Kvantum Färjestaden och ordförande i ICA Öland.

– Det är framförallt två områden som vi ICA-handlare på Öland samarbetar kring, säger Markus Lönnroth. Vi har gemensam marknadsföring som t ex ett kuponghäfte där vi under två sommarveckor går ut med en mängd erbjudanden till samtliga hushåll på Öland. Dessutom sponsrar vi som ICA Öland bland annat en fotbollscup som heter ICA Öland Cup (f.d. Djurparkscupen) och Ölands Skördefest.

I övrigt så bestämmer varje handlare över sin egen butik och hur de ska arbeta. Att överleva kräver många gånger ett hårt arbete och en bra sommar eftersom vår marknad är mycket säsongsbetonad, framförallt för de butiker som inte ligger i tätorterna.

– När det gäller vårt lokala sortiment, så jobbar vi mycket med det, fortsätter Markus. Det är ju så att jag känner att vi är den största butiken på Öland och både våra kunder och personal har folk i sin närhet som är beroende av producentledet. Därför ligger vårt arbete med de lokala producenterna helt rätt i tiden och det växer mer och mer. Vi värnar om våra lokala leverantörer och erbjuder allt från närodlade primörer till kött från traktens lokala gårdar.

– På vår hemsida finns en ölandskarta med 15 leverantörer som tydligt utprickat visas var de finns på ön, berättar Markus Lönnroth. Vi har dessutom ett nära samarbete med LRF som vi i butiken visar med skyltar.  På både facebook och våra hemsidor kan man följa vårt arbete med våra lokala producenter.

– Jag tycker att ICA Ölands framtid är ljus totalt sett, det är klart att det är säsongsbetonat och en bra sommar är därför ytterst viktig, avslutar Markus.

Text: Louise Asp Olsson

Reportage

persnas-Prastgard-320x320

Persnäs Prästgård Kulturcentrum firar 10 år

Konst i kombination med musik och annan typ av scenkonst, gör en intressant mix i en helt unik miljö.

Läs mer
Olands-koksmejeri

Ölands Köksmejeri i Alby

Ölands Köksmejeri startade 2013 och ligger i Alby på sydöstra Öland.

Läs mer
bild03-beskuren

Bomans torghandel utökar

– När man är liten måste man hitta sin egen nisch säger torghandlaren Pelle Hermansson, och utökar med butik.

Läs mer
DSCN7923

Magisk kväll i Lindby!

Till Skördefesten bjuder LindbyBoden in till en magisk kväll där Incendium kommer att visa sina eldkonster vid två tillfällen under kvällen.

Läs mer
20150306-042_fix-beskuren-1

Skördefesten på Ekerum växer

Ölands Skördefest-aktiviteterna på Ekerum innehåller inte bara den välbesökta Mat- och Hantverksmässan utan även en Naturfest.

Läs mer
Nya-handlarbilden-beskuren-1

Mångfald och småskalig produktion på ICA Öland

På www.icaoland.se kan du med ett enkelt klick hitta en ICA-butik nära dej var du än bor eller befinner dig på Öland.

Läs mer
DSCF0003

Trivs barnen så trivs föräldrarna, är Sonjas motto.

På norra Öland, som alltid ligger högt i toppen på solligan, finns Sonjas Camping och Stugor, en femstjärnig oas för alla!

Läs mer
Bild2-beskuren

Skogens mångfald visas upp på Skedemosse Gård

Under Skördefest-lördagen kommer det att anordnas flera aktiviteter på Skedemosse Gård. Väl värt ett besök!

Läs mer
Olandssolvanda

Öland – för alla smaker – året runt!

När du fått smak för Öland och upplevt fotspåren i den blöta sanden eller på de varma stenhällarna så har du ändå bara börjat din öländska upplevelseresa. Välkommen hit!

Läs mer
007-300dpi-liten

”Totalförsvar Öland” – besöker Stora Rör igen

Skördefestlördagen 1 oktober genomförs för tredje året i rad en förevisningsövning i Stora Rör som kallas “Totalförsvar Öland”.

Läs mer
Sven-Ekberg

Jersey-festival blev Ölands Skördefest!

Vi passade på att ställa några frågor till Sven Ekberg, upphovsmannen till Ölands Skördefest. Det är en mycket upptagen man, men han tar sig alltid tid för Skördefesten.

Läs mer
borgholm bild2

Borgholm förr, idag och i framtiden

För 200 år sedan, den 28:e augusti 1816 fick Borgholm fick sina stadsrättigheter.

Läs mer

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: