Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Två kockar i brygghuset

Kackelstugan

Stämningen på Kackelbryggeriet är för dagen på topp. En tappmaskin i retrostil från 1969 fyndad i södra Tyskland är inköpt. I bryggeriet tronar ett maffigt bryggverk byggt av en tysk bryggmästare och ingenjör med 30 års erfarenhet. Bryggmästare Robert Aldestam visar runt och avslöjar att de planerar att släppa två signaturöl på Systemet lagom till Skördefesten, en 4,6-procentig pilsner och en Stout på 5,5 procent.
En riktig tungviktare av typen strong ale på 7,5-procent som fått namnet Fighting Rooster är en annan av årets nyheter. Ölen är lagrad på ekfat som har innehållit American Bourbon från Hill Distillery. Ekfatet landade hos Robert på Kackelbryggeriet i fjol, en födelsedagspresent från vännerna. 600 flaskor per år är beräknade, smaka kan man göra på Kackelstugans restaurang, Ekerum och Kalmar Stadshotells skotskinspirerade pub Pipes of Scotland.
Robert har också planer på ölsafari bland öländska mikrobryggerier och tänker sig en start i Kackelbryggeriet, ett stopp på Fireside Inn i Rälla, vidare till Skedemosse gårdsbryggeri och avslut hos Källabryggaren i Hagelstad. Eller något i den stilen, för grejen med Kackelstugan och bryggmästaren är att man jobbar spontant och på känsla. Mot vetskapen att hela familjen Kackelstugan hör till den sortens människor som gör saker, inte bara pratar om att göra, så pekar allt på att ölsafarit blir av.
Kackelstugans grundare Gunnar Aldestam beskriver sig som en person som ständigt vill skapa något nytt. Han tar mig med till sitt senaste projekt, en egen humlegård utanför bryggeriet. Där klättar amerikansk
och tysk humle uppför fällbara stolpar som ska göra skörden av humlekottarna enklare. Gunnar har också dragit igång en experimentverksamhet för att sätta sig djupare in i mältningsprocessen genom att mälta
lokalproducerat maltkorn från Roland i grannbyn Greby. Så, hur summerar du Kackelstugans filosofi kring ölhantverk? undrar jag. Gunnar behöver inte fundera länge, ”att göra öl handlar om att tänka som en kock, man måste göra en bra gryta”.

Västra Sörbys Bygata 16, Borgholm
0485-56 02 36
www.kackelstugan.com
Öppet: Restaurangen öppen varje dag 26/6-13/8 kl 16-24 med musikevenemang
nästan alla kvällar. Skördefest fre kl 14-24 och lör 12-24
Robert Aldestam, bryggmästare
Gunnar Aldestam, grundare av Kackelstugan
Företagets filosofi: Fullständiga och mänskliga rättigheter
Mat, dryck och boende, hantverksbryggeri, konstgalleri
Böcker, bibliotek, resor: www.bildningsförlaget.se
Musik: Biljetter bokas på www.kackelstugan.com
15 anställda i restaurangen och 2 i bryggeriet

Nyheter

Hagelstad

Getgårdsmejeri storsatsar i Hagelstad

När det blev klart att Hagelstad Getgårdsmejeri skulle säljas 2014 var Annika Bullus blixtsnabb i sitt beslut.

Läs mer
Kackelstugan

Två kockar i brygghuset

Stämningen på Kackelbryggeriet är för dagen på topp.

Läs mer
Novasol

Novasol söker nya objekt

Sveriges största semesterhusförmedlare Novasol erbjuder över 2 800 stugor och hus fördelade över hela landet med tyngdpunkt på södra Sverige.

Läs mer
Lillagallerietvickelby

Lilla Galleriet i Vickleby

Välkommen hälsar:
Kerstin Olsson, Lilla Galleriet i Vickleby


Läs mer

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: