Bo Äta Göra Service

Fler val

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag:

Uppföljningsmöte Ölands Skördefest på Strand

strand-1910-2

Skördefestvänner!

Här kommer bilder från Strand Hotell igår, onsdag 19/10, då Ölands Skördefest höll uppföljningsmöte för att summera Skördefestens 20-årsjubileum 2016.

Det var en intressant och givande kväll med många kreativa inlägg från deltagarna, som uppgick till ett 60-tal.
Under kvällen fick vi lyssna till flera talare och vi hade även grupp-diskussioner där många goda inlägg om hur vi kan förbättra vårt arbete till kommande år kom fram.
Vi återkommer när sammanställningen av alla goda idéer är färdig. Håll utkik på denna sidan.

Pristagarna av de åtta Pumpapriserna fick ta emot vackra glaspumpor, skapade av Poul Jörgensen, Kastlösa Glashytta, samt diplom.

Pristagarna var:

My Molander – Generösaste pumpan.
Motivering: På Borgholms torg råder full aktivitet på Skördefesten. Bland de stående inslagen finner vi Mattältet med öländska producenter. Planeringen av detta och kontakten med deltagarna i tältet har varje år skötts på bästa sätt. I år kunde inte den som roddat tältet vara med på grund av ombyggnation på företaget. Ändå ställde hon upp och gjorde jobbet. Priset till den som ställt upp med engagemang och ideellt arbete för Skördefestens bästa 2016 är: My Molander, Bödasands bageri.

Roland Andersson – Supporterpumpan.
Motivering: Under flera år har Skördefestens tidning nått Blekinge. Genom Skördefestens chaufförer men också på annat sätt. En man boende i Degerhamn med sommarhus i Blekinge har tagit med sig vår tidning och levererat den på olika platser i länet. För denna gärning vill vi 2016 dela ut vår Supporter Pumpa till: Roland Andersson, Degerhamn.

Skördemarknaden i Glömminge – Glindrande pumpan.
Motivering: I Glömminge har det funnits aktiviteter på Skördefesten i alla år. Här hittar man allt som en öländsk skördemarknad ska innehålla: Konst, grönsaker, installationer, hembygdsföreningen och kyrkliga syföreningen har hantverk, sylt, bröd, kakor, stickat och sytt. På Isgärde Kvarn finns nymalet ölandsvete och råg. Priset för bästa totalupplevelse 2016 går till: Skördemarknad i Glömminge.

Erling Fredriksson Ateljé Slagerstad – Galnaste pumpan.
Motivering: På södra Öland dyker den plötsligt upp. En fem meter hög belyst totempåle i trä.
Högst upp tronar en röd fågel. Priset för den som tagit ut svängarna och tänjt på gränserna går 2016 till en av Skördefestens trognaste deltagare: Erling Fredriksson, Ateljé Slagerstad.

Elna-Brith Af Wåhlberg – Glödande pumpan.
Motivering: På Skedemosse Gård finns sedan länge boende, spa och en historisk utställning.
I år anordnades för första gången Provsmakning av Skogens skafferi i samarbete med Södra Skogsägarna. Det blev en succé. Besökarna gick den 1,7 km långa skogspromenaden, njöt av naturen och maten. Priset för kreativitet, fantasi, nätverkstänkande och gott exempel på utvecklingsmöjligheter 2016 går till: Elna-Brith af Wåhlberg på Skedemosse Gård.

Komvuxeleverna från restaurangutbildningen på Ölands Gymnasium – Godaste pumpan.
Motivering: Under Ölands Skördefest på Skedemosse gård fick besökarna längs en 1,7 km lång skogspromenad provsmaka på Skogens skafferi. Menyn bestod av: Borgens svampsoppa, skogstapas med viltsalami och rökt rådjur från Rosas Handel, granskottssallad, granzirup, rårörda lingon och nötbröd. Till dessert bärsymfoni med honung från Nydala bigård och egenplockad harsyra. För komposition, tillagning och arbetet på plats i skogen ges priset för den godaste matupplevelsen under Skördefesten 2016 till: Komvuxeleverna från restaurangutbildningen på Ölands Gymnasium.

Elin Larsson – Garnerade pumpan.
Motivering: Minionpumpor har börjat dyka upp mer och mer under Ölands Skördefest.
I år fanns de bl a att beskåda och inhandla i Runsten. Målandet engagerade en hel familj.
Ett engagemang väl värt att uppmärksamma. Priset för fin och fantasifull skyltning eller dekoration 2016 går till: Elin Larsson, Lopperstad.

Albin Helgesson – Gryende pumpan.
Motivering: I Löttorp har det firats Skördefest med Pumpa-tema länge. Kast med pumpa, godaste pumpapajen och löpning i lilla och stora Pumpa-löpet är exempel på aktiviteter. I år togs det ett steg längre när Pumpa-tävlingen återuppstod. Det tävlades i tyngsta, snyggast och fulaste pumpan. Priset till den som varit deltagare och startat en ny nisch 2016 går till: Albin Helgesson, Pumpa-tävlingen i Löttorp.

Foto: Tommie Skoog

strand-1910-1

My Molander – Generösaste Pumpan

My Molander – Generösaste Pumpan

Roland Andersson – Supporterpumpan

Roland Andersson – Supporterpumpan

Skördemarknaden i Glömminge – Glindrande Pumpan

Skördemarknaden i Glömminge – Glindrande Pumpan

Erling Fredriksson – Galnaste Pumpan

Erling Fredriksson – Galnaste Pumpan

Elna-Brith af Wåhlberg – Glödande Pumpan

Elna-Brith af Wåhlberg flankerad av Bo Nyman – Glödande Pumpan

KomVux-eleverna – Godaste Pumpan

KomVux-eleverna från Restaurangutbildningen på Ölands Gymnasium – Godaste Pumpan

Elin Larsson – Garnerade Pumpan

Elin Larsson – Garnerade Pumpan

Albin Helgesson – Gryende Pumpan

Albin Helgesson – Gryende Pumpan

Välj ett område

Välj plats:

Klicka i allt du söker

Välj kategori:

Välj dagar

Välj dag: